E-CAFE BIKE představuje svoji značku na Designbloku

Designblok opět oživil podzimní Prahu, tento rok již po jednadvacáté. Letos přinesl téma budoucnosti.

Poprvé se na Designbloku představila i česká značka stylových městských elektrokol E-CAFE BIKE.

Tématem letošního Designbloku je budoucnost. Jak vaše produkty zapadají do budoucnosti?

"Elektrokola jednoznačně patří do měst. Přináší více pohybu, méně emisí, zlepšení dopravní situace. Mě samotného nebaví řídit auto ve městě, kolo je oproti tomu svobodná a stylová alternativa," na otázky odpovídá Jan Malina, zakladatel a designér E-CAFE BIKE.

Jak vidíte budoucnost vaší firmy? 

"Rádi děláme rukama, nejsme a nebudeme velkovýroba. Chtěli bychom dělat malosérie do cca 300 kusů. Stavíme si na individualitě a nechceme, aby naše kola působila tuctově. Jejich design je inspirován café racery, což je specifický způsob stavby motocyklů. I proto byl náš první model pojmenován Espresso, druhý Americano a nyní představujeme Macchiato."

Je důležitější design produktu nebo jeho udržitelnost? 

"Největším ekologickým problémem elektrokol jsou baterie. A to nejen pro nás, ale obecně. V e-pohonu teď probíhá obrovský vývoj a jen těžko říct, kam se to posune a jak bude taková baterie vypadat za pět let. Zmenší se? Změní se její báze? I přesto všechno jsou ale elektromotory budoucnost, ty spalovací půjdou v budoucnu do ústraní. Města potřebují snížit emise, lidé potřebují více pohybu. Za nás jsou elektrokola řešením, které si navíc můžete upravit podle sebe a vypadat stylově."

Rozhovor pro Ideamag.cz

Fotografie: Ivan Šonský

Galerie Designblok 2019:

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz