Akademie CzechCrunch Startupy nám pomohla naboostovat naši expanzi

Poslední rok byl pro nás velice náročný. Jednak jsme se snažili co nejlépe využít loňskou krizi cyklo průmyslu, kdy se prudce zvýšila poptávka, ale chyběly komponenty, upgradovali jsme výrobní procesy a rozšířili výrobu, abychom byli schopni obsloužit více zákazníků. Ale také před námi stála nová výzva v podobě expanze na další trhy. Abychom toto období ustáli co nejlépe, jako začínající značka s velkou vizí, rozhodli jsme se přihlásit do startupové akademie CzechCrunch.

Jelikož jsme měli s novou sezónou i velké plány, naše očekávání od akademie bylo hlavně pomoct určit si priority, či už ty byznysové, nebo marketingové. Ve výsledku jsme dostali ale mnohem více!

V ceně programu bylo zahrnuto celkem 10 tematických workshopů s lektory, kteří jsou odborníky ve svých oborech a zároveň představují přední členy startupové komunity. Získali jsme tak expetrnější konzultaci a podporu v těch nejdůležitějších tématech. Jindra Benko nás provedl nastavením go-to market strategie, důležitou pro naši expanzi, Katarína VolnáOndřej Zemek zase jak se orientovat v právních otázkách, David Polach z J&T Ventures nám předal základní tipy a triky jak maximalizovat šance na úspěšný fundraising. Protože jsme právě rozšiřovali naše B2B a B2B2C kanály, pomohl nám sales workshop s Michalem Vojtou, cenotvorbu jsme prošli s Tomášem Fenclemdaňové a finanční poradenství jsme získali od Jindry Predotové, nebo workshop na operations se skvělou Klárou LosertHonza Husták nám dal rady jak si získat pozornost médií, Elena A. Proklov nám pomohla otevřít nové marketingové kanály, Tereza MacháčkováJirka Nečas nasdíleli ty nejčastější chyby, které při stavění týmů zakladatelé opakují a jak jim předcházet, Pavlína Louženská nás svým interaktivním workshopem skvěle připravila na naši první pitch prezentaci před publikem.

V rámci programu jsme měli po celou dobu profesionální mentoring. Náš mentor Jirka Vicherek nám pomohl správně nasměrovat naši komunikační strategii, kterou jsme tak skoro celou překopali a dal nám hodnotnou zpětnou vazbu na byznys strategii.

Martin Kešner z J&T Ventures nám dal zpětnou vazbu na doladění pitch prezentace pro naše potenciální investory, se kterými právě jednáme a jako bonus jsme získali konzultaci k duševnímu vlastnictví od Lucie Ottinger a Miloše Poplara z advokátní kanceláře Eldison.

Velké díky patří také Káje KováčovéBáře Třešňákové z CzechCrunch Startupy za skvělou organizaci a pomoc s propojením na zajímavé kontakty.

Nepopsatelným bonusem je zapojení se do inspirativní startupové komunity, ve které je již 43 českých startupů. Když se na to podíváme zpětně, tak jsme nesmírně rádi, že jsme měli možnost propojit se na tak skvělý tým profesionálů, kteří jsou otevření konzultacím a můžou Vám tak poradit s Vaším nápadem. 

Cítíme, že podnikatelské prostředí u nás tak má snahu si vzájemně pomáhat mezi sebou. 

Děkujeme všem za podporu!

Přihlášky do třetího kola akademie jsou otevřené jen do 31. srpna do půlnoci.

  

Jan Malina, zakladatel a dizajnér E-CAFE BIKE na závěrečné pitch prezentaci v rámci akademie CzechCrunch Startupy.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz