Nedáme bez sebe ani ránu a KLAPE TO!

Dohromady fungují jako jeden. Tenhle pár se před časem pustil do společného podnikání ve dvou a prý už by za nic neměnili. Prozradí vám, co je k tomu vedlo a díky čemu jim to tak šlape.

DOMINIKA SOBKOVÁ, přepis článku pro Svět Ženy 10/2020

Začalo to tím, že si Jan chtěl před dvěma roky pořídit skútr. Došlo mu, že by radši investoval do něčeho ekologičtějšího a skladnějšího. Začal tedy vybírat elektrokolo, jenže nabídka byla dost omezená. „Chtěl jsem něco stylového se smyslem pro detail a hlavně pohodlného,“ vzpomíná. Nakonec se rozhodl vytvořit si své vlastní. Zhlédl se v amerických cruiserech a café racerech. Našel tedy vhodný rám, upravil ho, a tak vznikl první E-Cafe Bike – de facto přímo uprostřed kuchyně. „Tehdy jsme bydleli v malé garsonce, kde na vytvoření dílny nebyl prostor. O to víc jsem byla na manžela hrdá, když jsem uviděla první kolo hotové,“ líčí Zuzana. Ve spoustě věcech se shodnou. Oba rádi pracují rukama, baví je design a také české značky. A protože to Zuzana umí s lidmi a vyzná se v marketingu, rozhodli se společně založit designérskou dílnu E-Cafe Bike. Ani u nich ale není vše jen zalité sluncem. V čem vidí největší úskalí? „Najít správný balanc mezi tím, kdy řešíme pracovní věci a kdy je potřeba si od nich odpočinout,“ přiznává Zuzana. Mají ale jednu zásadu: když jsou s rodinou, věnují se jenom sami sobě.

Hodně lidí je varovalo že je to cesta do záhuby. Oni ale věřili ve své schopnosti. 

"Stačí trpělivost, a důvěra jeden v druhého." 

V byznysu to mají podobně jako v manželství. Spolu se radují nad novou zakázkou a spolu si také zoufají, když se něco nepovede.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz